Information om | Svenska ordet ANSTÄLLNINGSSKYDD
ANSTÄLLNINGSSKYDD
Antal bokstäver
17
Är palindrom
Nej
Sök efter ANSTÄLLNINGSSKYDD på:
Exempel på hur man kan använda ANSTÄLLNINGSSKYDD i en mening
- Lag om anställningsskydd , förkortat LAS, är i Sverige den lag som reglerar anställningsförhållandet (mellan arbetstagare och arbetsgivare), bland annat vilka regler som gäller vid anställning, uppsägning och avskedande.
- LAS – en svensk lag som reglerar anställningsförhållandet vid lönearbete, se Lagen om anställningsskydd.
- En tidsbegränsad anställning måste också vara specificerad enligt antingen lagen om anställningsskydd (LAS) eller kollektivavtal.
- Regeringen under ledning av Olof Palme hade under mandatperioden 1973–1976, trots dödläget i riksdagen, drivit igenom reformer såsom lagen om en allmän föräldraförsäkring, och lagen om anställningsskydd (LAS).
- Fölster har ofta förekommit i media som debattör i olika samhällsfrågor, där fokus ofta har varit hur Lagen om anställningsskydd (LAS) påverkar den svenska arbetsmarknaden.
- Tidsbegränsade anställningsformer regleras precis som tillsvidareanställningar genom Lagen om anställningsskydd, men genom kollektivavtal kan andra regler för tidsbegränsade anställningar förhandlas fram.
- Provanställning är i Sverige en anställningsform inom Lagen om anställningsskydd (LAS) som under prövotiden kan avslutas eller övergå i en tillsvidareanställning (fast anställning).
- Demervall har länge arbetat för att LAS, Lagen om anställningsskydd, ska reformeras och under 2009 nådde Demervall framgång när hans arbete med partiets inställning till LAS bar frukt och Centerpartiets officiella hållning blev att reformera LAS avsevärt.
- Réka Tolnai blev tidigt i sin roll som förbundsordförande uppmärksammad för att ha publicerat en video där hon sagt att CUF vill avskaffa lagen om anställningsskydd (LAS) för att den "skyddar Britt-Marie, 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år, i stället för hårt arbetande unga" och att lagen därför behöver tas bort så att företag enklare kan säga upp äldre medarbetare för att unga ska få ta mer plats på arbetsmarknaden.
- Det innebär att matbuden inte heller klassas som arbetstagare, och därför inte omfattas av lagen om anställningsskydd (LAS), medbestämmandelagen (MBL) som reglerar fackliga rättigheter, eller arbetsmiljölagstiftning.
Förberedelsen av sidan tog: 121,81 ms.