Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet EMULGERINGSMEDEL


EMULGERINGSMEDEL

Definition av EMULGERINGSMEDEL

  1. (kemi) ämne som används för att bilda en emulsion

1

Antal bokstäver

16

Är palindrom

Nej

24
DE
DEL
ED
EL
EM
EMU

DE
DEG


Sök efter EMULGERINGSMEDEL på:



Exempel på hur man kan använda EMULGERINGSMEDEL i en mening

  • Råvarorna består av olika fetter, främst från rapsolja eller solrosolja, skummjölk eller skummjölksprotein, emulgeringsmedel (lecitin), salt och vitaminer.
  • Äggulor används som emulgeringsmedel i bland annat majonnäs, samt när man gör krämiga pastarätter, till exempel spaghetti carbonara.
  • Forskning på djur vid Georgia State University i USA visar att emulgeringsmedel som tillsats i mat kan vara kopplad till kroniska inflammationer i tarmsystemet, rapporterar flera medier.
  • Framförallt utnyttjas deras egenskaper i rengöringsmedel, emulgeringsmedel, vätmedel, flotationsmedel och dispersionsmedel.
  • Difenyl är också en mellanprodukt för produktion av en mängd andra organiska föreningar som emulgeringsmedel, optiska vitmedel, växtskyddsmedel och plast.
  • Lätta Original (39 % fett): Vatten, vegetabilisk olja (rapsolja 26 % kokosolja 10 %, solrosolja 5 %), kärnmjölk (5 %), modifierad stärkelse, salt (1,5 %), emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror, solroslecitin), konserveringsmedel (kaliumsorbat), surhetsreglerande medel (mjölksyra), aromämne, D-vitaminer och färgämne (karotener).
  • Mentos i rulle innehåller socker, stärkelsesirap, härdat vegetabiliskt fett, geleringsmedel (E 414, E 418), emulgeringsmedel, aromämnen och vissa smaker även färgämnen och citronsyra.
  • Mono- och diglyceriders mono- och diacetylvinsyraestrar, E472e, är ett emulgeringsmedel som används vid bakning för att stärka degen genom att bygga ett starkt nätverk av gluten.
  • Flora original innehåller palmolja, rapsolja (32 %), kärnmjölk, vatten, salt (1,3 %), emulgeringsmedel (solroslecitin), naturlig arom, vitamin A och D-vitamin.
  • Oleylalkohol har användningsområden som en icke-jonisk tensid, emulgeringsmedel, mjukgörare och förtjockningsmedel i hudkrämer, lotion och många andra kosmetiska produkter.
  • De används således ofta som förtjockningsmedel, emulgeringsmedel, konditioneringsmedel eller klarningsmedel.
  • Det används som förtjockningsmedel och emulgeringsmedel i livsmedel, som laxermedel och som proteslim.
  • Becel Lätt Omega 3: Vatten, vegetabilisk olja (solros 18%, linfrö 8%, raps 4%, palm#), modifierad stärkelse, salt 1%, kaliumklorid, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider från vegetabiliska fettsyror, solroslecitin), konserveringsmedel (kaliumsorbat), syra (citronsyra), naturlig arom, A- och D2-vitamin.


Förberedelsen av sidan tog: 398,53 ms.