Definition, Betydelse & Synonymer | Svenska ordet HÅRSTRÅ
HÅRSTRÅ
Definition av HÅRSTRÅ
- (anatomi) enskilt strå av protein utvuxet ur hårsäck, som tillsammans med många andra hårstrån bildar hår
Antal bokstäver
7
Är palindrom
Nej
Sök efter HÅRSTRÅ på:
Exempel på hur man kan använda HÅRSTRÅ i en mening
- Håret består av en fri del, som kallas hårskaft eller hårstrå, och en i huden nersänkt del, den så kallade roten.
- Pälsen är "silvertippad", det vill säga varje hårstrå är ljusare i toppen än vid roten, vilket gör att det ser ut som att kattens päls skimrar när den rör sig.
- De yttrar sig som små knottror eller varfyllda blåsor, och tittar man noga efter ser man ofta ett litet hårstrå mitt i utslaget.
- Gemensamt för agoutifärgerna är att varje hårstrå på djuret är "randigt", det vill säga att det är mer eller mindre ljust färgat, med ett antal mörkare färgband.
- Huvudlusen har specialiserat sig på att fästa sina ägg – gnetter – vid roten av ett hårstrå, medan klädlusen fäster dem i klädveck.
- Denna typ av hårstrå är den enda sort som är helt platt men som ändå ger spikrakt, och inte lockigt, hår.
- Varje kristall kan växa upp till några centimeter, och kristaller kan bara särskiljas i antingen ett förstorat foto eller under ett mikroskop, eftersom den är nästan lika tunt som ett hårstrå.
- Då staden en gång belägrades av Minos, förrådde Nisos dotter Skylla sin far och hemlandet genom att avrycka den sovande Nisos ett hårstrå.
- Bolstadsborna kunde vidare berätta att kung Kåre hade begått ett rysligt brott och dömts till att ligga i ”ättehög” i en älghud, från vilken han fick plocka ett hårstrå vart hundrade år.
Förberedelsen av sidan tog: 152,09 ms.