Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet KOKATS
KOKATS
Definition av KOKATS
- böjningsform av koka
Antal bokstäver
6
Är palindrom
Nej
Sök efter KOKATS på:
Exempel på hur man kan använda KOKATS i en mening
- När smeten har kokats ihop till lagom konsistens, som kan vara mjuk till mycket hård, beroende på tycke och smak, fördelas den i veckade små knäckformar av papper där den får stelna.
- Receptet på maträtten kan varieras, men innehåller i grunden strimlad korv (traditionellt falukorv) och hackad gullök, ofta brynt (förstekt), som kokats ihop med tomatsås och någon form av lös mejeriprodukt (konventionellt grädde, gräddfil, crème fraiche, men även smetana, filmjölk, etc).
- Beck (tjära som kokats till en trög massa) och tjära var under århundraden en av Sveriges viktigaste exportvaror.
- På Annadagen skulle julölet vara färdigbryggt i bemärkelsen att malten kokats, silats, jäst tillsatts och ölet skulle vara lagt på jäsning.
- Fruktkräm är en kräm bestående av frukt som vanligtvis kokats med socker och något stärkningsmedel, såsom potatismjöl eller majsstärkelse, eller till finare krämer även arrowrot.
- Det är en fyllig soppa, och huvudingredienser är dadelblad, kalebass, pumpa, bondbönor och tolv olika slags sädeskorn, såsom linser, majs, ärtor och några inhemska växter, för att representera kristi lärjungar, samt klippfisk (torkad och saltad torsk) som kokats i mjölk på grund av det kristna religiösa förbudet mot att äta rött kött under stilla veckan (veckan före påsk).
- Aji de gallina (”Höna med spansk peppar”) är en maträtt med ursprung i Peru, och består av en tjock kräm från höna som kokats och strimlats och som sedan gradvis får koka ner med hönsbuljongen i en gryta så den gradvis förtjockas.
- För att erhålla spinnvätskan löses cellulosan efter att ha kokats med utspädd alkali, i en ammoniaklösning av kopparoxid.
- Rätten är ett stärkelserikt komplement till grytor och andra såsrika rätter, och består av stärkelserika rotfrukter som har kokats och därefter mortlats och sedermera vispats.
- Drycken görs oftast på nurungji (누룽지) eller rostade risklumpar som bildas på botten av kastrullen vari riset kokats.
- Rätten erbjuds i flera varianter, basen utgörs av riset och linser som kokats ihop, detta blandas med kokta makaroner och kikärtor, därefter sprids tomatsås och löken ovanpå innan det smaksätts med dressing av vitlök och vinäger.
- Basen utgörs av riset och brödet som kokats ihop med köttspadet och krossade tomater i en avlång ugnsform och som därefter serveras med en dressing av tomatsås, vitlök och vinäger.
- Kvittenpastej (portugisiska: marmelada; spanska: membrillo eller dulce de membrillo; engelska: quince-pie; Turkiska: Ayva Peltesi) är en sorts fast marmelad eller gelé gjord på kvitten som kokats tillsammans med socker.
- Aquafaba (av latinets aqua, "vatten", och faba, "böna") är namnet på vätskan i vilken baljväxter såsom kikärtor, kikärtsspad, har kokats.
- I Nederländerna och Belgien, kallas en liknande rätt för vogelnestje (fågelbo) och gehaktbal kiekeboe (tittut köttbulle) och ses som en katolsk traditionell rätt där ägg som kokats för att hålla över fastan bakades in i köttfärs.
Förberedelsen av sidan tog: 216,06 ms.