Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet RÖD
RÖD
Definition av RÖD
- som symbolik för att varna eller stoppa
- (färger) som har färgen rött; som har samma eller liknande färg som blod eller jordgubbar har; som har en färg liggande ytterst i regnbågen och övergående i orange på den inre sidan; som har en färg med frekvens 405...480 THz i det elektromagnetiska spektret
- (ideologier, om politisk åskådning) vänster eller revolutionär
Antal bokstäver
3
Är palindrom
Nej
Sök efter RÖD på:
Exempel på hur man kan använda RÖD i en mening
- Till exempel ger en blandning av gul färg, som absorberar blått, och magenta, som absorberar grönt, en röd färg.
- Till exempel ger en blandning av gul färg, som absorberar blått, och magenta, som absorberar grönt, en röd färg.
- Beroende på vilken röd, grön respektive blå färg man väljer kan man skapa olika RGB-färgrymder, varav sRGB är den absolut vanligaste.
- Blasonering: I blått fält tre bjälkvis ställda laxar av silver över varandra, den mellersta vänstervänd, samtliga med röd beväpning, därest dylik skall komma till användning.
- Örebrogranit, en i trakterna av Örebro med flera ställen förekommande, medel- till grovkornig, vanligen röd granit, i vilken fältspatskornen delvis är utbildade i större kristaller, "fältspatsögon".
- Dessa äldre Sparrar förde i sitt vapen en röd sparre i gult fält (Abjörn Sixtensson son Nils Abjörnsson (Sparre av Tofta) förde en sparre jämte tre rosor, två ovan och en nedan).
- Den närbesläktade doftlöken, (Allium ramosum) skiljs genom sina ihåliga blad och hylleblad med röd mittnerv.
- Paprikan börjar alltid som grön och när den senare mognar skiftar den färg till gul, orange eller röd.
- Vitkål (sortgruppen 'Alba' inom Brassica oleracea) är en bladrik vit (blekgrön), grön eller röd (lila) tvåårsväxt som odlas som en årlig grönsak för sina tätbladiga huvuden (kålhuvud).
- Blasonering: I fält av guld en upprest svart grip med röd beväring, därest sådan skall komma till användning.
- Podsolen karakteriseras av en vit eller gråaktig urlakningshorisont (E-horisont, även kallad blekjord) som normalt är ca en decimeter tjock, och av en 2–3 dm tjock anrikningshorisont som kan vara röd eller brunsvart (B-horisont, rostjord).
- Kattbjörn (Ailurus fulgens), mindre panda, eller röd panda är en omnivor (allätare) som förekommer i bambuskogar i södra Himalaya på 2 200–4 800 meters höjd.
- 1854 – Japanska fartyg beordras använda flaggan Hinomaru, en helvit flagga med en röd cirkel i mitten (som symboliserar den uppstigande solen) för att skilja dem från utländska fartyg.
- Det är härlett från det hebreiska substantivet אָדָם, '’adâmâh', som betyder jord, av roten '’âdâm' med betydelsen röd, rödaktig.
- En nova eller klassisk nova kallas en stjärna, vanligtvis en vit dvärg i nära kontakt med en röd jätte, som under en period ökar sin ljusstyrka kraftigt.
- Finlands riksvapen består av en röd sköld med ett lejon av guld som håller i ett svärd och trampar på en kroksabel.
- Färgerna har hämtats från grevskapet Brabants vapensköld, som består av en ett lejon i guld med röda klor och röd tunga mot svart bakgrund.
- Kiribatis flagga består sedan självständigheten från Storbritannien 1979 av en övre röd halva med en större fregattfågel (Fregata minor) som flyger över en uppåtgående sol i guld samt en nedre blå halva med tre vita horisontella band i vågform som representerar de tre ögrupperna (Gilbertöarna, Phoenixöarna och Lineöarna).
- Fram till mitten av 1800-talet var röd glada allmänt förekommande i hela Västeuropa och i södra Skandinavien.
- Detta är en lista över de städer i Sverige som var stadskommuner under perioden 1863–1971 och ytterligare några innan dess som hade stadsprivilegier men förlorade dessa innan 1862 års kommunalförordningar trädde i kraft (dessa är markerade med röd bakgrund).
Förberedelsen av sidan tog: 170,85 ms.