Definition & Betydelse | Svenska ordet SÖTARE


SÖTARE

Definition av SÖTARE

  1. böjningsform av söt

Antal bokstäver

6

Är palindrom

Nej

8
AR
RE
TA
TAR

4

4

140
AR
ARS
ART


Sök efter SÖTARE på:



Exempel på hur man kan använda SÖTARE i en mening

  • Blandningen av glukos och fruktos har en sötare smak än sackaros och kan användas till att minska mängden av socker i ett recept.
  • Dess E-nummer är E955 och är 320-1000 gånger sötare per viktenhet än vanligt socker, sackaros, vilket gör det dubbelt så sött som sackarin och tre gånger så sött som aspartam och acesulfamkalium.
  • Grötris används till risgrynsgröt, rispuddingar och liknande sötare rätter, men kan även användas som sushiris.
  • Potentiella konsumenter är inte bara de som lider av laktosintolerans utan också de som upplever att låglaktosmjölken smakar godare, då den är något sötare än "vanlig" mjölk.
  • Eftersom sweetie inte innehåller så mycket syra (främst citronsyra) som till exempel grapefrukt är den betydligt sötare, därav namnet.
  • I Frankrike serverar man efter maten digestif som antingen är en sötare dryck (såsom likörer eller söta viner) eller en betydligt starkare (såsom eau de vie).
  • Äpplemust från Filippa har ljus färg och väldigt låg söthet, varför blandning med sötare must är lämplig.
  • Äpplesorten finns inte beskriven i någon tysk pomologi, och skiljer sig från Gul Höstkalvill genom bredare, mera rundad och mindre spetsig form, mindre åsighet, djupare skafthåla, större och mera trubbiga kärnor, sötare smak och tidigare mognad.
  • Rosépeppar säljs torkad som krydda och liknar i smaken enbär och koriander om än lite svagare och sötare, även om "stinget" finns kvar.
  • Alitam är ca 2 000 gånger sötare än sackaros (bordssocker), ca 10 gånger sötare än aspartam och har ingen eftersmak.
  • Cupcake (fairy cake, koppkaka, tårtmuffin) är en sötare och mindre variant av muffins, ofta med glasyr på toppen.
  • Smaken hos spetskål är sötare och mjällare än den hos vitkålen, varför spetskålen är särskilt populär att använda i restaurangkök och liknande.
  • Fruktens extrakt är nästan 300 gånger sötare än socker och har använts som ett naturligt sötningsmedel med lågt kaloriinnehåll.
  • De sydliga tenderar att vara mörkare, sötare och mer karamellaktiga än de nordliga som brukar vara torrare med mer humlebeska och nötighet.
  • En vanlig växt i den nedre delen av saltvattenspräglade strandängar är revigt saltgräs, medan agnsäv och krypven ofta dominerar där vattnet är sötare.
  • De innehåller kolhydraten inulin, som vid kyla omvandlas till fruktos, så ju senare man skördar, desto sötare rötter får man.
  • Efter man har plockat och rengjort körsbären doppar man dem i socker och honung för att göra dem sötare.


Förberedelsen av sidan tog: 321,00 ms.