Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet TÅRTOR


TÅRTOR

Definition av TÅRTOR

  1. böjningsform av tårta

1

Antal bokstäver

6

Är palindrom

Nej

7
OR
TO
TOR
ÅR

3

16

67

31
OR
ORT
OT
RO
ROR
ROT


Sök efter TÅRTOR på:



Exempel på hur man kan använda TÅRTOR i en mening

  • Vaniljkräm (crème pâtissière) är en kräm som används som fyllning i allehanda bakverk, såsom tårtor och bakelser.
  • Sockerbagaren tillverkade konfekt, karameller, glass, krokaner samt tårtor och bakelser, men till skillnad mot konditorn som tillverkade samma slags varor hade sockerbagaren ingen servering – från början betydde egentligen titeln konditor att man var hovleverantör.
  • En konditor är en person som yrkesmässigt tillverkar finare bakverk, exempelvis bakelser, tårtor, konfektyr, praliner och kakor.
  • Förutom originalet med sprödrostade mandelflarn bakas bland annat tårtor med smak av daim, mjölkchoklad, mörk choklad och toblerone, och olika moussetårtor.
  • Plasthöljen förekommer numer bara i de fall då papphöljen är olämpliga, liksom på små bomber i tårtor, då miljöpåverkan av plasten anses bli stor.
  • Vissa tårtor har endast samma bestämda fördröjning mellan varje pjäs, men det är även vanligt med flera uppstigningar samtidigt.
  • O’hoj är ett varumärke för toppingsåser (chokladsås, kolasås med flera) och strössel till glass, tårtor och andra desserter.
  • Cream cheese används ofta i mellanmål av olika slag, som pålägg eller grund till pålägg (till bröd, kex, olika slags grönsaker), i cheesecake, sallader och ostsåser, i stället för smör i tårtor eller kakor och för att göra kristyrer till bland annat morotskaka.
  • Aktiebolag är ett mejeriföretag i Frödinge i Vimmerby kommun som är välkänt för sina tårtor och desserter, särskilt för sin ostkaka.
  • Sugarpaste, eller sockerpasta, är en sockermassa som används på samma sätt som marsipan, till exempel att täcka tårtor med.
  • I stora delar av den muslimska världen används durrafrön vid matlagning för att göra couscous, gröt, soppor, bröd och tårtor.
  • Ganache är en blandning av grädde och choklad som används som fyllning eller glasyr i chokladpraliner och tårtor.
  • En smet kan användas till att göra bland annat pannkakor, våfflor, muffins, munkar, tårtor och vissa bröd.
  • Dulce de leche, en söt kräm, används för att fylla kakor, tårtor, pannkakor, milhojas (bakelser) och andra konfektyrer med, till exempel alfajores som är kakor som läggs ihop två och två med dulce de leche eller fruktkräm emellan.
  • I modern västerländsk kultur används oftast stora tårtor, i flera nivåer, och kraftigt dekorerade med glasyr, ibland över ett lager av marsipan eller sockerglasyr, toppat med en liten staty som föreställer ett bröllopspar.
  • Enligt en kunglig förordning från 1834 tilläts "välfrejdade kvinnor" att som förvärvsverksamhet ägna sig åt att tillverka och saluföra tårtor, pastejer och bakelser.
  • Den serveras på egen hand eller tillsammans med frukt, tårtor, glass, pudding eller andra desserter.
  • Namnet dacquoise kan ibland bara syfta på marängbottnar med mald hasselnöt eller mandel som kan användas i olika sorters tårtor och bakelser.
  • Han räknade sig själv till yrket sockerbagare som tillverkade konfekt, karameller, glass, krokaner och tårtor.
  • Av en annons i Dagens Nyheter från 1884 framgår att Wirströms konditori sålde olika sorter konfekt, tårtor, bakelser och desserter ur egen produktion samt bedrev även kaffehandel.


Förberedelsen av sidan tog: 140,49 ms.