Definition, Betydelse & Anagram | Svenska ordet VÄTSKAN


VÄTSKAN

Definition av VÄTSKAN

  1. böjningsform av vätska

1

Antal bokstäver

7

Är palindrom

Nej

14
AN
KA
KAN
SK
SKA
TS
TSK

2

16

34

172
AK
AKT
AN
ANS
AS
ASK
AT


Sök efter VÄTSKAN på:



Exempel på hur man kan använda VÄTSKAN i en mening

  • Blandningen rörs sedan om emellanåt, tills vätskan genom fortsatt jäsning och bildandet av ättiksyra fått en syrlig smak.
  • Vid anslag går flaskan sönder och sprider ut sitt lättantändliga innehåll, varvid antändningsmedlet antänder vätskan och sätter eld på närområdet.
  • Emulsionen framställs genom att den ena substansen slås sönder till så små droppar, att de flyter omkring fritt i den omslutande vätskan.
  • Arkimedes princip säger att "ett föremål nedsänkt i vätska påverkas av en uppåtriktad kraft, som är lika stor som tyngden av den undanträngda vätskan".
  • Druvsaften blir därmed mer koncentrerad och man får också klart mindre vin per druva eftersom mycket av vätskan redan avdunstat innan jäsningen.
  • Gummiträdets mjölksaft utvinns genom att man skär skåror i dess bark, varvid trädet "läcker" och man kan samla vätskan i små skålar som fästs vid stammen.
  • I en slät behållare kan vätskan bli överhettad, för att sedan plötsligt bilda många stora bubblor som kan göra att vätskan kokar över.
  • Saft är en dryck som oftast framställs genom att man kokar vatten, socker och frukt eller bär som silas för att skilja ur bären från vätskan.
  • Utspädningsfilosofi är ett gammaldags tankesätt kring rening av vätskor som går ut på att det räcker med att späda tillräckligt mycket för att rena vätskan.
  • Enligt Chevaliergardets traditioner fylls marskens snaps väl avkyld till brädden på glaset, så att vätskan hålls kvar i glaset av ytspänningen.
  • Deplacement är massan av den vätskevolym som undanträngs av en i vätskan helt eller delvis nedsänkt kropp.
  • En annan variant är skysåsen där man använder vätskan efter att ha stekt kött, tillsätter mer smak av till exempel lök och kokar ned såsen.
  • Genom att kärlet är slutet förhindras vätskan att koka bort som ånga, istället stiger trycket och därmed vätskans kokpunkt.
  • Flottören är på ett eller annat sätt direkt eller indirekt förbunden med en fast punkt och funktionen är att förmedla information om antingen vätskeytans läge i förhållande till den fasta punkten eller förändringar av densitet/flöde i vätskan.
  • När propellern roterar skapas ett undertryck på ena sidan och motsvarande övertryck på andra sidan varpå en riktad strömningsrörelse i den omgivande vätskan eller gasen uppstår.
  • Ytspänningen är en kraft som är riktad inåt mot vätskan, och ger därmed skenet av att ytan är svagt böjd (konkav) om den betraktas från sidan.
  • En förutsättning för skumbildning är att vätskan har låg ytspänning; rent vatten skummar således inte.
  • Avvikelserna från den ideala gaslagen för en verklig gas är dock små om gasdensiteten är mycket lägre än i den kondenserade vätskan.
  • Är vätskan inte i rörelse eller i så långsam rörelse att rörelseenergin är försumbar talar man istället om hydrostatik.
  • Den vanligaste formen av dashi får man genom att hetta upp tång (kombu) och katsuobushi (flingor av rökt bonitofisk) i vatten och sen filtrera den kvarstående vätskan.


Förberedelsen av sidan tog: 143,62 ms.